Lilleøya Gravlund nominert til ærespris!

-

Betongtavlen er en ærespris som deles ut av Norske Arkitekters Landsforbund og Norsk Betongforening. I år er Lilleøya Gravlund en av fem finalister!

Prisen gis til bygg hvor betong er anvendt på en miljømessig, estetisk og fremragende måte. Betongtavlen står høyt i kurs og deles ut på Munch den 13. desember. Blant de fem finalistene utmerker Agaias eget Lilleøya Gravlund med et arbeid av høy presisjon.

 

 

Lilleøya Gravlund er en nyanlagt gravlund tilrettelagt for urner og kistegraver. Gravlunden ligger i naturomgivelser på Fornebu i Bærum. Som skjerming mot tilstøtende marina er det oppført en betongvegg. Relieff-mønsteret er designet av Edith Lundebrekke, og er med på å gi en verdig stemning i anlegget.

 

Vi gleder oss stort over nominasjonen, og venter i spenning på at en vinner skal kåres. I mellomtiden kan du gjerne bli bedre kjent med Lilleøya Gravlund her.

 

 

Byggherre: Bærum Kommune
Arkitekt/design: Pir 2, Agraff arkitektur, Edith Lundebrekke
Byggeteknisk rådgiver: Cowi AS
Betongentreprenør: Agaia AS
Betongfabrikk: Norbetong, Unicon

 

Øvrige finalister er: Enebolig i Sandnes, Krypten i Uranienborg kirke, Bolig i rød betong og Hytte i Målselv. Samtlige finalister kan du se her.

 

 

Kontaktperson

 

Thomas Sollie
Avdelingsleder Betong