Thor Dahls gate
-

Fra travel tuting til trivelig tusling. Det som en gang var bilvei, har nå blitt boltreplass for både syklister og gående.

Prosjektdetaljer:
Oppdragsgiver: Sandefjord kommune
Når: 2019 – 2020
Verdi: 20 MNOK eks. mva

Thor Dahls gate i Sandefjord har blitt en ekte miljøgate. Utviklingen er et resultat av godt samspill med Sandefjord kommune og deres rammeavtalepartnere. Gaten bidrar til å knytte byen og sjøen bedre sammen, blant annet ved hjelp av en vannrenne som går i gatens hovedakse, samt flere praktiske og inspirerende elementer.

I Thor Dahls gate har det blitt godt både å spasere og å tilbringe tid. Området består av både effektive gang- og sykkelveier, samt spennende arealer som legger til retter for lek, samvær og opphold. Her finner man lekestativ, benker og bord. Anlegget er et helårsanlegg med mange smart løsninger. Blant annet kan den store store sandkassen bli kunstisbane på vinterstid.

Gateløpet er består larvikittplater, smågatestein, storgatestein, miljøvennlige Vegecol-dekker, asfalt og sand. Som et attraktivt innslag er det også bygget et vannspeil med «isflak» av larvikitt, samt montert stemningsfylt belysning.

Prosjektets beliggenhet, like ved sjøen, krevde en god plan å unngå utslipp og lekkasjer. Med tanke på nærliggende bebyggelse var det også viktig å minimere støy utenfor normal arbeidstid.

Kompleks planlegging både i forhold til byens beboere, trafikk og omkringliggende miljø. Gjort mulig takket være samspill, gode samarbeidspartnere og ihuga fagfolk som er skapt for å skape.

Lurer du på hva vi kan gjøre for deg?

Trenger du hjelp med å få din idé og visjon til å bli virkelighet? Ta kontakt med meg så finner vi ut av det sammen. Vi har lang erfaring med å jobbe med noen av landets største selskaper og organisasjoner, både i privat og offentlig sektor.